Hlavní obsah

Poslanci schválili další část milostivého léta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří dlužníci odvodů na veřejné zdravotní pojištění by mohli dostat šanci na jejich snazší vyrovnání. A to ve druhé polovině letošního roku. Jde o předlohu, která doplňuje předchozí takzvaná milostivá léta či podzimy. Návrh zákona poslanců opozičního hnutí ANO a vládních KDU-ČSL, STAN a Pirátů ve středu schválila Sněmovna zrychleně už v prvním čtení.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Poslanecká sněmovna

Článek

Návrh, který nyní putuje do Senátu, předpokládá, že pokud se dlužníci odvodů na veřejné zdravotní pojištění přihlásí k úhradě dlužného pojistného, které už pojišťovna vymáhá daňovou exekucí, nemuseli by platit penále a exekuční náklady.

Mohlo by se to týkat těch fyzických osob, vůči nimž byla nařízena daňová exekuce nejpozději do konce loňského roku. K úhradě dlužného zdravotního pojištění by se tito lidé museli přihlásit ve lhůtě od začátku července do konce listopadu. Zaplatit by ho museli do konce roku.

Dluhy vyšší než 5000 korun by mohli lidé splácet ve 12 měsíčních splátkách, dluhy nad 50 000 korun v 36 měsíčních splátkách. Pokud by zadlužený některou ze splátek neposlal, daňová exekuce by pokračovala.

Petice kandidátů na prezidenta by lidé mohli podepisovat on-line

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám