Hlavní obsah

Poslanci projednali návrh státního rozpočtu na příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslanci se ve středu zabývali návrhem státního rozpočtu na příští rok. Zvolili také místopředsedkyni Sněmovny Kláru Dostálovou (ANO). Novinky jednání nabízely živě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanecká sněmovna

Článek

Návrh státního rozpočtu na příští rok poté čekalo ve středu druhé čtení. Poslanci předkládali požadavky na přesuny peněz uvnitř rozpočtu. Výši příjmů, výdajů a schodku 295 miliard korun už zákonodárci měnit nemohou.

Celkově zákonodárci v druhém čtení rozpočtu na příští rok navrhli přesuny celkem za 119 miliard korun. Peníze chtějí přidat mimo jiné na sociální věci nebo na školství.

O podobě rozpočtu pak mají poslanci hlasovat o dva týdny později.

Sněmovna označila ruský režim za teroristický

Domácí

Místopředsedu Sněmovny poslanci vybírali za Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO), která rezignovala s koncem září v souvislosti s pražskou kauzou Dozimetr. Zvolili nominantku ANO, bývalou ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou, jež nyní vede sněmovní správní výbor.

Opoziční SPD do volby opět nominovala svého lídra Tomia Okamuru, který stojí v čele petičního výboru. Místo však náleželo hnutí ANO, Okamura proto ve volbě neuspěl.

Reklama

Výběr článků

Načítám