Hlavní obsah

Porucha na trakčním vedení komplikuje provoz vlaků mezi Prahou a Berounem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobřichovice
Aktualizováno

Porucha trakčního vedení v úseku mezi stanicemi Dobřichovice a Praha-Radotín komplikuje v pátek dopoledne provoz vlaků mezi Prahou a Berounem. Vlaky jezdí po jedné traťové koleji ze dvou. České dráhy (ČD) zrušily většinu osobních vlaků linky S7 mezi pražským hlavním nádražím a Řevnicemi, případně Radotínem a Berounem, dálkové spoje nabírají zpoždění. Dopravní omezení lze čekat do 12:00.

Foto: Profimedia.cz

Nádraží v Dobřichovicích.

Článek

„Od nočních hodin je velmi omezen provoz vlaků na lince S7 na trati 171. Důvodem je porucha trakčního vedení v úseku Dobřichovice–Radotín,“ uvedla Pražská integrovaná doprava (PID) na Twitteru s tím, že vybrané vlaky jsou od Prahy ukončeny v Radotíně a vložené vlaky do Řevnic nevyjedou vůbec.

Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy na úseku mezi pražským Radotínem a Dobřichovicemi prasklo v noci nad jednou z kolejí nosné lano trakčního vedení v místě napěťového dělení.

„V důsledku toho došlo ke stržení troleje osobním vlakem, který do uvolněného trakčního vedení najel,“ sdělil mluvčí.

Práce na plném zprovoznění úseku ještě pokračují, podle ČD potrvá omezení na trati zhruba do 12:00, čas je ale pouze orientační.

„Termín úplného obnovení provozu bude průběžně aktualizován,“ uvedl dopravce na webu.

Na železniční trati v Přerově někdo ukradl dva kilometry kabelů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám