Hlavní obsah

Popadané stromy zastavily lanovku na vrchol šumavského Špičáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Železná Ruda

Mimo provoz je na první svátek vánoční lanovka na vrchol Špičáku v největším lyžařském areálu v železnorudské části Šumavy. Zastavily ji popadané stromy, jejich likvidace zatím není kvůli silnému větru možná.

Foto: Webová kamera Ski&Bike Špičák

Šumavský Špičák 25. prosince po jedenácté dopoledne, sjezdovka spodní Šance

Článek

„Strašně to fouká, v poryvech i více než dvacet metrů za sekundu. V tomhle počasí tam nikoho nepošlu,“ řekl Novinkám Vladimír Kasík, ředitel tamního areálu Ski&Bike Špičák. „Za tohoto větru bychom stejně nejezdili, odpoledne se má vítr trochu uklidnit, pak snad bude možné stromy odstranit,“ poznamenal Kasík. V provozu je ale třeba vlek na spodní Šanci nebo k parkovišti.

I na Štědrý den se přes nepřízeň počasí na Špičáku lyžovalo. „Sjezdovky jsou sjízdné, dorazilo asi dvě stě padesát lyžařů,“ konstatoval Kasík.

Foto: Webová kamera Ski&Bike Špičák

Vrchol Špičáku, 25. prosince po jedenácté dopoledne

Podle webu střediska leželo v pondělí 25. prosince před polednem na tamních svazích kolem čtyřiceti centimetrů sněhu, teplota na vrcholu dvanáct set metrů vysoké hory se blížila třem stupňům nad nulou. Nesjízdných bylo pět z celkem šestnácti sjezdařských úseků. Uzavřená je třeba nejprudší část Šancí nebo spodní úsek Slalomové sjezdovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám