Hlavní obsah

Politici Zemanův projev ocenili, zazněla ale i kritika

Novinky, coe

Prezident Miloš Zeman v pátečním projevu vyzval, aby lidé naslouchali odborníkům a nosili roušky. Rovněž uvedl, že podporuje opatření vyhlášená vládou. Někteří politici v reakci jeho projev ocenili, například od šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska však také zazněla i kritika.

Projev prezidenta Miloše Zemana Video: Prima FTV

 
Článek

„Je správné, že prezident republiky plně podporuje opatření vlády, kterou jmenoval. Škoda, že jsem neslyšel: “..., a proto z těchto opatření nebudu žádat výjimku pro sebe na 28.října.” Jestli tu výjimku dostane, může si o podpoře říkat, co chce. Ukázaná platí,“ napsal Kalousek na Twitteru.

Reagoval tak na plánovaný ceremoniál 28. října na pražském Hradě, na němž má Zeman předat státní vyznamenání. Platná opatření proti šíření koronaviru přitom zakazují shromažďování více než šesti osob.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek

Zeman děkoval zdravotníkům, kritizoval antirouškaře

Koronavirus

Předseda Senátu Miloš Vystrčil prezidentův projev v podstatě kvitoval, postrádal však „uklidňující vůdcovství”.

DOKUMENT: Projev prezidenta republiky k národu

Dokumenty

Projev ocenil také předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, podle něhož byl „smířlivější než obvykle“. Jurečka zároveň vyzval k ohleduplnosti.

Místopředseda ODS Martin Kupka uvedl, že Zeman zjednodušil boj s koronavirem na nošení roušek. Podle svých slov čekal povzbuzení.

Reklama

Výběr článků

Načítám