Hlavní obsah

Politici jednali v Mnichově s landsmanšaftem

Místopředseda českého Senátu Edvard Outrata z Klubu otevřené demokracie, jeho kolegové Zdeněk Bárta (KDU-ČSL) a Jan Hadrava (US-DEU) spolu s poslancem Svatoplukem Karáskem (US-DEU) navštívili o víkendu Sudetoněmecký dům v Mnichově.

Článek

Při pracovní večeři tam jednali s mluvčím Sudetoněmeckého landsmanšaftu (SL) Johannem Böhmem (CSU), předsedou SL Berndem Posseltem (CSU) a dalšími funkcionáři. Přítomni byli také generální konzul ČR v Mnichově Karel Borůvka a konzul Jan Hloušek, oznámil SL.

Podle jeho informace senátor a evangelický farář Bárta položil v hale domu ke kříži květiny se slovy: "Bože, odpusť nám naše viny." Návštěva proběhla na pozvání bavorského státního ministra pro evropské otázky Eberharda Sinnera (CSU). V souvislosti s návštěvou senátorů a poslanců vznesla Jana Bobošíková, česká europoslankyně, "důrazný dotaz" na ministerstvo zahraničí ČR jak je možné, že takové akce se zúčastnil generální konzul ČR v Mnichově.

Borůvka k tomu ve čtvrtek telefonicky Právu řekl, že "se jednalo o oficiální delegaci Senátu, kterou vedl senátor Outrata a která byla předem konzultována s ministerstvem zahraničí. Je pravidlem, že generální konzul doprovází oficiální delegace z ČR."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám