Hlavní obsah

Policisté na Prachaticku odebrali chovatelům koně, psy, kočky a holuby

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky psů, koček, holubů, ale i koní odebrali ve čtvrtek policisté s veterináři a odborem životního prostředí 68letému a 57letému chovateli z Obory u obce Hracholusky na Prachaticku. Zvířata byla umístěna do náhradní péče útulků i k dalším chovatelům. Mužům hrozí stíhání za chov zvířat v nevhodných podmínkách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informovala mluvčí prachatické policie Martina Joklová. „Nyní budou probíhat odborné posudky na zjištění celkového stavu těchto zvířat a na podmínky, ve kterých byla zvířata chována,“ upozornila Joklová.

Obora u Hracholusk na Prachaticku má asi padesát obyvatel. Zvířat v zanedbaném chovu si všimli někteří z nich, když majitelé nabízeli statek k prodeji. „Víme, že se tam množí psi. Byli tam v klecích i štěňata a asi tisíc papoušků. Bylo vidět, že se o ně opravdu nestarají,“ sdělil Právu jeden z místních, který nechtěl prozradit své jméno. Majitelé tyto informace, odmítají.

Za chov zvířat v nevhodných podmínkách jim hrozí v krajním případě až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám