Hlavní obsah

Policie obvinila Bártu z podplácení a Škárku z braní úplatku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie obvinila šéfa poslanců VV Víta Bártu z podplácení a bývalého místopředsedu strany Jaroslava Škárku z přijetí úplatku. Oba si obvinění převzali v úterý ve Sněmovně.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf poslanců VV Vít Bárta

Článek

Zatímco Škárka převzal obvinění ve vrátnici Sněmovny, Bárta potvrzení o přijetí podepsal mimo zraky novinářů. Oba politici trvají na své nevině.

„Nyní proběhne standardní proces, budu podávat výpověď a dojde k soudnímu jednání,“ řekl Škárka.

Nervozitu před zahájením soudního procesu podle svých slov necítí. „Myslím si, že jsem nevinný a cítím se nevinný, tak se toho vůbec nebojím,“ dodal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Škárka

Sněmovna minulý týden vydala oba poslance ke stíhání. [celá zpráva]

Policie je stíhá kvůli penězům, které dal Bárta Škárkovi a poslankyni Kristýně Kočí. Kočí peníze ihned odevzdala do úschovy k notáři s podezřením, že jde o úplatek. Škárka se naopak brání tím, že si myslel, že jde o výdaje na reprezentaci, které má jako místopředseda strany. Od Bárty dostal 170 tisíc, Škárka tvrdí, že peníze byly určeny k tomu, aby pomohl prosazovat Bártovy zájmy v Plzeňském kraji. Že jde o úplatek, mu došlo až později, říká nyní.

Bárta tvrdí, že peníze byly půjčkou, o niž jej poslanci požádali. Doufá, že se celá kauza vyšetří co nejrychleji. „Jsem velmi rád, že se to nezdržuje, protože se nejvíc bojím toho, že to někdo bude zdržovat. Pro někoho to totiž může býti velmi výhodné,“ řekl Právu.

Ani on není nervózní z vyšetřování. „Mám čisté svědomí,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám