Hlavní obsah

Policie eviduje desítky případů falešných vstupenek na mistrovství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zaznamenala první den hokejového šampionátu desítky lidí s falešnými vstupenkami. Přes 40 jich bylo v Praze, několik v Ostravě. Policie to oznámila na síti X.

Foto: Radek Plavecký, Novinky

Příznivci hokeje u arény v Praze

Článek

„V Praze jsme během prvního zápasu zaznamenali více než 40 lidí, kteří měli falešné lístky. Na místě se specialisté na kyberkriminalitu případy ihned zabývají a dělají vše, aby vypátrali pachatele, kteří lidi takto podvedli,“ uvedla policie.

Několik fanoušků se po nákupu vstupenek přes inzertní portál nedostalo na první zápasy šampionátu v Ostravě. „Oznámení jsme přijali na kontaktním centru. Věcí se zabýváme a opět upozorňujeme, aby návštěvníci nenakupovali lístky na jiných serverech než oficiálních,“ uvedla policie.

Nabádá fanoušky, aby kupovali lístky na zápasy mistrovství světa v hokeji pouze u oficiálních prodejců a vyhnuli se tak případným problémům s falešnými a opakovaně prodanými vstupenkami. Už dříve policisté oznámili, že na podvodný prodej vstupenek během hokejového mistrovství světa se zaměří jejich mobilní pracoviště.

Uvedli, že před pražskou O2 Arenou parkuje speciální vůz, v němž budou odborníci na kyberkriminalitu řešit případy, kdy lidé až u turniketů zjistí, že jejich vstupenka je neplatná. Podobné opatření je také v Ostravě.

PŘEHLEDNĚ: Mistrovství světa v hokeji. Termíny, fanzóny a doprava

Sport

Výběr článků

Načítám