Hlavní obsah

Polčák pozastavil členství ve STAN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Europoslanec Stanislav Polčák v pondělí oznámil, že pozastavil členství v hnutí STAN. Jeho dřívější známost s lobbistou Michalem Redlem podle něj ubližuje hnutí.

Foto: Petr Horník, Právo

Europoslanec Stanislav Polčák

Článek

„Rozhodl jsem se pozastavit své členství v hnutí STAN,” oznámil Polčák.

„Odmítám, abychom byli s Petrem Gazdíkem dáváni na roveň s Petrem Hlubučkem. Přesto plně vnímám, že moje dřívější známost s Michalem Redlem, kterou jsem nikdy netajil, ubližuje hnutí ve světle současného vyšetřování,” uvedl v prohlášení.

Ministr Gazdík podal demisi

Domácí

Polčák tvrdí, že známost s Redlem nikdy neovlivnila jeho politické kroky. „Tuto hranici jsem měl vždy pevně nastavenou. Rozhodně jsem ani nepropojoval pražské politiky z různých stran s lidmi z Redlova okolí,” tvrdí Polčák.

Polčák se podobně jako Gazdík s Redlem, který figuruje v kauze kolem Petra Hlubučka, zná. Gazdík kvůli tomu již rezignoval na post ministra školství.

Podle předsedy hnutí Víta Rakušana může tento krok pomoci především pražské organizaci hnutí, kterou skandál zasáhl nejcitelněji.

Redl byl obviněn spolu s nyní již bývalým náměstkem pražského primátora Hlubučkem v souvislosti s údajnou korupcí uvnitř pražského dopravního podniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám