Hlavní obsah

Podnikatel Oulický označovaný za kmotra skončil v ODS

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Patrik Oulický, vlivný politik a podnikatel v Ústeckém kraji, ukončil členství v ODS. Uvedla to Česká televize. Ukončení členství potvrdil Právu předseda ústecké organizace ODS Radim Holeček.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Patrik Oulický

Článek

„O ukončení členství pana Oulického vím a vítám ho,“ řekl Holeček s tím, že přesný důvod odchodu Oulického ze strany ale nezná.

Oulický proslul na sjezdu ODS před čtyřmi lety, kdy při placení kávy vytáhl balíček pětitisícikorun. Byl poté považován za zákulisního hráče a šedou eminenci strany. O rok později na sebe upozornil několika černými stavbami okolo svého domu v Moravanech na Ústecku v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Bez povolení vybudoval například opěrné zdi, zastřešený vjezd a cestu. Některé stavby musel odstranit.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Dům a celý rekreační areál podnikatele Oulického je obehnán masivní zdí.

V budově firmy EDS v Ústí nad Labem, kterou Oulický spoluvlastní, také dosud sídlí dotační úřad Regionálního operačního programu Severozápad. Terčem kritiky se stala desetimiliónová výše nájmu, kterou úřad platil. Nyní si nalezl přibližně šestkrát levnější prostory a v polovině roku se bude stěhovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám