Hlavní obsah

Podle sázkových kanceláří ve volbách zvítězí ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanští demokraté jsou podle bookmakerů společnosti Synot Tip nejžhavějšími kandidáty na vítězství v červnových volbách do Sněmovny. Pokud by někdo vsadil 100 korun na ODS, v případě jejího vítězství by si odnesl 150 korun. Na záda dýchají ODS sociální demokraté, na které je vypsán kurs 2,3:1.

Článek

Lidé mohou výsledky volebního klání od konce loňského roku tipovat také v pobočkách společnosti Fortuna. Ostatní politické strany u sázkových kanceláří pouze paběrkují. Na komunisty je kurs 30:1. Pokud by KSČM ve volbách zvítězila navzdory výzkumům stranických preferencí, které komunistům předpovídají třetí místo za ODS a ČSSD, za vsazenou stovku by si mohl výherce odnést tři tisíce korun.

Ještě většími outsidery na celkové vítězství jsou lidovci a zelení. Na výhru KDU-ČSL je kurs 100:1, na zelené dokonce 150:1. Kdyby zelení ve volbách triumfovali a fanoušek ekologické politiky by si na vsadil tisíc korun, ze sázkové kanceláře by si odnesl úctyhodných 150 tisíc. Pravděpodobnější však je, že by o vklad přišel.

U sázkových kanceláří, které se spíše věnují tipům na sportovní klání, si lze vsadit i na volební účast. Do volebních místností si podle bookmakerů najde cestu 55 až 65 procent voličů. Na tuto eventualitu byl stanoven kurs 2,3:1. Tato volební účast by se podobala počtu voličů v předchozích volbách v roce 2002. Nejméně experti sázkových kanceláří věří možnosti, že se voleb zúčastní méně než 45 procent voličů.

Reklama

Výběr článků

Načítám