Hlavní obsah

Podle hygieny Klaus veřejnost neovlivňuje, proto nízká pokuta za neroušku

Právo, jkk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je bývalý prezident Václav Klaus veřejně známou osobou, navíc často vystupující v médiích, podle pražské hygie­ny nemá větší vliv na uvažování obyvatel.

Foto: Novinky

Václav Klaus

Článek

Tak hygienická stanice odůvodnila, proč exprezidentovi za veřejné vystoupení bez roušky udělila pokutu 10 tisíc korun, ačkoli horní hranice činí až tři miliony. Uvedl to ve čtvrtek server iROZHLAS.cz, který získal předmětný písemný příkaz.

Porušení vládních protiepidemických nařízení se Klaus dopustil loni 28. října před Obecním domem v Praze, kde u příležitosti státního svátku vystoupil bez zakrytých dýchacích cest s projevem, v němž omezení kvůli koronaviru kritizoval. Bez roušky pak přišel i na oslavy 17. listopadu na Národní třídě.

Václav Klaus dostal za neroušku pokutu 10 tisíc korun

Domácí

Podal odpor

„HSHMP (Hygienická stanice hlavního města Prahy) přihlédla k tomu, že u obviněného jakožto u veřejně známé osobnosti je dána vyšší míra možnosti ovlivnit veřejné mínění obyvatelstva a s tím i související vnímání přijatého mimořádného opatření, což nepovažuje HSHMP vzhledem k platně vydanému a přijatému mimořádnému opatření za žádoucí,“ citoval server z příkazu.

Že by šel Klaus veřejnosti špatným příkladem, se však hygienikům ověřit nepodařilo. Samotný Klaus se proti pokutě brání podáním odporu.

Reklama

Výběr článků

Načítám