Hlavní obsah

Počasí slibuje podprůměrné teploty a sněžení

Novinky, jas

Jestliže loni touto dobou trhalo počasí teplotní rekordy, v současnosti jsou teploty oproti dlouhodobému průměru o zhruba dva stupně nižší. Odpolední maxima se v nejbližších dnech budou jen neochotně šplhat nad bod mrazu a připravit se musíme i na další sněžení. Novinky o tom informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek se dočkáme oblačné až zatažené oblohy. Objevit se mohou i slabé sněhové přeháňky, které na Zlínsku a jihu Moravy budou smíšené. Odpolední maxima budou kolísat mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia, přičemž večer se může na silnicích objevit námraza. V horských oblastech je potřeba počítat s čerstvým větrem.

"Páteční ráno bude ještě chladnější, teploty poklesnou na minus jeden až minus pět stupňů," doplnila Honsová s tím, že i nadále bude převážně zataženo či oblačno. Srážky budou oproti čtvrtku četnější, opět půjde převážně o sněžení, jen na jihu Moravy by se mělo jednat o déšť se sněhem či mrznoucí déšť. Odpolední teploty budou mezi minus jedním a třemi stupni.

Minulý rok bylo koncem listopadu počasí daleko přívětivější. Přes den se teploty dostávaly dokonce i na 15 stupňů nad nulou.

O víkendu teploty ještě víc klesnou

"O víkendu se teplotně dostaneme dokonce o čtyři až pět stupňů pod dlouhodobý průměr," konstatovala meteoroložka. Počasí v sobotu bude velmi podobné jako v předešlých dnech s ranními teplotami mezi minus čtyřmi a minus osmi stupni. Také přes den bude poměrně chladno a rtuť bude kolísat mezi minus třemi a jedním stupněm Celsia. Znovu se vyskytne i občasné sněžení.

Nejchladnější ráno nás čeká v neděli. Teploty klesnou na minus pět až minus devět stupňů, přičemž na sněhové pokrývce může být až minus 15. Bude polojasno, přechodně oblačno a sněžení by se mělo objevovat pouze v horských oblastech. Odpolední maxima se dostanou na minus dva až plus dva stupně.

I výhled na další dny slibuje spíše podprůměrné teploty, další sněžení a odpolední maxima pohybující se v intervalu minus pěti a jedním stupněm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám