Hlavní obsah

Po oteplení se zima vrátí

– PRAHA
Novinky, Václav Pergl

Po oteplení, které nás čeká na začátku příštího týdne, se zima opět vrátí. Ve čtvrtek o tom informoval Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze. "Po sv. Tomáši, což je 7. 3., sníh bředne na kaši, praví lidová moudrost. Ale v těchto dnech je to pravda jen na jižních svazích českých hor. Jinak na horách mrzne," řekl Seigert.

Foto: Petr Hejna

Rob

Článek

!Ve čtvrtek ráno na Lysé hoře naměřili -13, v Peci pod Sněžkou -11 st. Jaro tedy svádí se zimou zatím nerovný boj," upřesnil Seifert. Dodal, že nadcházející víkend nebude příliš pěkné počasí, protože nás čeká oblačno až zataženo, místy déšť, na horách sněžení a místy se mohou objevit i mlhy.

"Varujeme řidiče, aby dali pozor na silnicích, protože v některých úsecích může voda na vozovce namrzat. Měli by být opatrní," sdělil Seifert.

Sobotní noční teploty klesnou až na -5 a denní vystoupí na 4 až 8 st. V neděli bude počasí téměř stejné a v pondělí rovněž můžeme čekat oblačno, mlhy a déšť, který by měl být i ve vyšších polohách. V noci bude od 3 do -1 st., přes den 7 až 11 st.

Také v úterý bude ještě relativně teplo, ale opět oblačno s deštěm. "Postupně oblačnost bude přibývat a srážky se budou měnit na sněhové. Pravděpodobně od středy, se ochladí, a to v noci na 0 až -5 st., a přes den 1 až 6 st. "Tento ráz počasí by měl pak vydržet až do závěru příštího týdne," informoval Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám