Hlavní obsah

Po dva víkendy bude omezen provoz metra na lince C

– Praha
Novinky, jas

O víkendech 20. až 21. února a 27. až 28. února bude přerušen provoz na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum. Cestující budou odkázáni na náhradní autobusovou dopravu. Ta bude jezdit mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Náhradní autobusová linka XC bude přes den jezdit v intervalu jedné až dvou minut, večer dojde k prodloužení až na pět minut. Zajišťovat ji budou kloubové autobusy.

Provoz metra mezi Letňany a Muzeem i Pražským povstáním a Háji bude ve standardním víkendovém režimu.

K výluce dopravní podnik přistoupil kvůli výměně pražců mezi Vyšehradem a Pražským povstáním.

Foto: DPP

Schéma výluky

Cestující vyžadující bezbariérovou přepravu mohou při cestě ze směru Háje vystoupit ve stanici Pankrác a linkou 193 se svézt do zastávky Pražského povstání.

„Pro zlepšení možnosti přestupu bude pro linku číslo 193 ve směru Nádraží Vršovice zřízena po dobu výluky zastávka Pražského povstání v nástupní zastávce náhradní autobusové linky XC,” upřesnil dopravní podnik.

V době výluky budou u uzavřených stanic metra k dispozici informátoři dopravního podniku, kteří cestujícím poradí, jak se nejsnáze dostat do cílové destinace. O výluce se lidé dozvědí rovněž z letáků a hlášení ve stanicích.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

K víkendovým výlukám přistupuje dopravní podnik pravidelně. V minulosti je například využíval při výměně výhybek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám