Hlavní obsah

Po deštivých dnech přijde slunečný víkend

– Praha
Novinky, kre

Až do středy budeme potřebovat deštník, od severu k nám totiž bude proudit chladný a vlhký vzduch. Ve čtvrtek se oteplí, ale ráno nás zaskočí mlhy, informovala Novinky Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Mlhu očekávají meteorologové ve čtvrtek a v pátek ráno.

Článek

V pondělí bude proměnlivé počasí jako v dubnu, chvíli bude slunečno, chvíli zataženo. Odpoledne bude ve znamení deště, a to na celém území České republiky. „Teploty se budou pohybovat mezi 13 a 17 stupni, kvůli čerstvému větru bude ovšem pocitová teplota nižší o dva až tři stupně,“ uvedla meteoroložka.

Chladný a vlhký vzduch ze severu se projeví především v úterý ráno, kdy teplota klesne ke čtyřem stupňům. Obloha bude oblačná až polojasná, dešťové přeháňky se objeví jen v horských oblastech. Teploměr ukáže 14 až 18 stupňů a foukat bude jen mírný vítr.

Středa začne podobně chladným ránem, jako bylo v úterý. Bude polojasno až oblačno s ojedinělými dešťovými přeháňkami. „Chladné proudění ze severu bude slábnout, teploty budou mezi 15 a 19 stupni,“ řekla Honsová.

Pozor na mlhu

Ve čtvrtek bude vysoký tlak na našem území doprovázet teplota mezi 15 a 19 stupni a polojasná obloha. „Ráno bude mezi devíti a šesti stupni Celsia, ve čtvrtek i v pátek bude mlha, takže pozor na sníženou viditelnost,“ uvedla Honsová.

V pátek se bude teplota pohybovat mezi 16 a 20 stupni a podobně bude také o víkendu. „Převážně slunečná obloha, dešťové přeháňky budou jen ojediněle při přechodné oblačnosti,“ řekla meteoroložka. Teploty vystoupají mírně nad 20 stupňů a bude vát pouze slabý vítr.

Babí léto slibuje předpověď na příští týden, kdy budou teploty kolem 22 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám