Hlavní obsah

Po bratrech unesených rodiči ze Strakonic pátrají i Němci a Rakušané

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

I rakouští a němečtí policisté pátrají po desetiletém Davidovi a o šest let mladším Leonardu Lackó, které v pátek unesli z Dětského centra ve Strakonicích jejich rodiče Anita Lackó a Bronislav Sloboda.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaní bratři Lackó Leonard (vlevo) a Lackó David.

Článek

Porušili tak rozhodnutí soudu, který jim podle informací Práva děti odebral kvůli zanedbání péče a podezření z týrání.

„Rodiče i s dětmi viděl v pátek svědek v německém Freyungu. Proto jsme v rámci spolupráce rozšířili pátrání i na Německo, Rakousko, ale i Slovensko. Snažíme se získat evropský zatykač, aby policisté ve zmíněných zemích mohli rodiče i s dětmi zadržet,“ sdělil Právu v neděli dopoledne mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Lackó a Sloboda mají kontakty i v Rakousku, kde obchodují s oblečením. „I to je jedna z pátracích verzí,“ podotkl Matzner.

Mladší Leonard měl na sobě naposledy zelené tričko, tmavě modrou mikinu s kapucí značky Adidas, tepláky a na nohou boty s Batmanem. Vlasy má špinavě blond, velké výrazné oči a znatelné kruhy pod očima.

Starší David měl naposledy oblečené žlutooranžové tričko s dlouhým rukávem a vpředu s anglickým nápisem, tmavě modré tepláky. Má střiženou ofinu v půli čela. Oba chlapci jsou bledší pleti.

Rodiče chlapce unesli 13. října z dětského centra ve Strakonicích během povolené návštěvy. Odjeli vozem Chrysler Voyager zelené barvy s poznávací značkou BA477HU. „Jakékoliv informace o pohybu zmíněných osob, mohou svědci volat na linku 158,“ dodal Matzner.

Reklama

Výběr článků

Načítám