Hlavní obsah

Pavlová přijela do Kyjeva, byl právě letecký poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Manželka českého prezidenta Eva Pavlová přijela ve středu ráno do ukrajinského Kyjeva na summit prvních dam. Pořádá ho manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská. Uvedl to Radiožurnál.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

První dáma Eva Pavlová

Článek

Pavlová jela do Kyjeva speciálním vlakem, stejně jako další první dámy a první gentlemani. Kromě Česka se účastní i zástupci nebo zástupkyně například Slovenska, Dánska, Estonska, Litvy nebo Slovinska.

„Manželka českého prezidenta Eva Pavlová dorazila na 3. summit prvních dam do Kyjeva za leteckého poplachu. Těsně před příjezdem protivzdušná obrana sestřelila několik ruských raket,“ uvedl zvláštní zpravodaj Radiožurnálu pro Ukrajinu Martin Dorazín.

Po cestě prý bylo vidět letící rakety.

„Byla to opravdu děsivá situace, když jsme viděli rakety na nebi nad Kyjevem. Podle dosavadních informací to byly rakety s plochou dráhou letu, možná i balistické,“ popsal.

V Kyjevě se má ve středu konat summit prvních dam o psychickém zdraví obětí války a lidí, kteří žijí v krizových oblastech. Program summitu je kvůli ochraně hostů tajný.

Ve městě je nyní na návštěvě i americký ministr zahraničí Anthony Blinken.

Další nálet u rumunských hranic. Dron zabíjel nedaleko přístavu Izmajil

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám