Hlavní obsah

Pavel přivítal na Hradě Čaputovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Petr Pavel s chotí ve čtvrtek přivítali na Pražském hradě slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou a jejího partnera Juraje Rizmana. Následovat bude soukromé jednání. Čaputová má v ČR naplánovaný celodenní program, který zahrnuje i návštěvu Národní třídy k připomínce událostí 17. listopadu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Prezident Petr Pavel se slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou.

Článek

Na Pražském hradě čekalo Čaputovou oficiální přijetí s přehlídkou čestné stráže. Zazněly rovněž státní hymny obou zemí.

Po soukromém jednání bude následovat pracovní oběd.

Čaputová by se měla odpoledne setkat s krajany a v 16:45 plánuje položit kytici a zapálit svíčku u pamětní desky na Národní třídě. Večer ji čeká diskuse se studenty Univerzity Karlovy.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou přivítali na Pražském hradě slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou s partnerem Jurajem Rizmanem.

V předvečer svátku 17. listopadu přijela Čaputová do ČR i v minulých letech, kdy se setkala s tehdejším prezidentem Milošem Zemanem.

S Pavlem se od jeho zvolení na jaře letošního roku setkala několikrát. Přijela mu poblahopřát ke zvolení a společně navštívili Ukrajinu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Prezident Petr Pavel se slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou.

Přehlídka kamenných tváří: Čaputová jmenovala Ficovu vládu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám