Hlavní obsah

Patočka z ODS se vzdal mandátu

Právo, ČTK, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslaneckého mandátu se ve středu písemně vzdal člen ODS Jiří Patočka (60). Důvodem jeho rozhodnutí je dlouhodobě špatný zdravotní stav.

Foto: Archív cirkusu Jo-Joo

Principál Jaromír Joo s novým přírůstkem

Článek

Jeho rezignaci ve čtvrtek projedná mandátový a imunitní výbor Sněmovny, který zároveň ověří platnost mandátu jeho nástupce Jozefa Kochana, lékaře, který byl na kandidátce ODS ve Východočeském kraji jako první náhradník. Poslanecký slib složí v úterý.

"Počítám s tím, že do Poslanecké sněmovny nastoupím, svůj slib složím 11. května," řekl Kochan ČTK. Do doby než slib složí, bude mít Sněmovna jen 199 z 200 členů, ale její fungování to nijak neohrozí. Nečeká se totiž žádné důležité parlamentní hlasování, při němž by ODS hlas chyběl.

Kochan bude mezi poslanci úplným nováčkem. Ve vysoké politice se zatím neobjevil. Do Sněmovny sice kandidoval v roce 2002, ale neuspěl. Politicky aktivní je na komunální úrovni. Třetí volební období je členem trutnovského městského zastupitelstva. Dříve pracoval v Oblastní nemocnici v Trutnově, teď má soukromou praxi.

Reklama

Výběr článků

Načítám