Hlavní obsah

Pátek proprší, o víkendu už bude hezky

Novinky, jas

Nadcházející prodloužený víkend se sice neobejde bez přeháněk a zpočátku i bouřek, zároveň však nabídne příjemné letní teploty. Ty by měly vydržet minimálně do poloviny příštího týdne, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Pátek proprší, víkend má být slunečný s vysokými teplotamiVideo: Novinky

 
Článek

Ve čtvrtek se ještě na východě Čech a západě Moravy mohou objevovat silné bouřky, před nimiž ve středu varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). [celá zpráva]

Na jihovýchodě republiky se mohou bouřky vyskytovat ještě v pátek. Na většině území by mělo být nejčastěji oblačno s přeháňkami a odpoledními teplotami v rozmezí 22 až 26 stupňů.

O víkendu by se mělo počasí vylepšit, i když přeháňky se budou stále někde objevovat.

V sobotu bude oblačno či polojasno, místy se mohou vyskytnout přeháňky, ojediněle i bouřky,” uvedla Honsová. Teploty by měly zůstat v intervalu 22 až 26 stupňů.

Polojasné počasí by mělo pokračovat rovněž v neděli. Odpoledne se sice ojediněle objeví přeháňky či bouřky, ale teploty zůstanou na úrovni předešlých dní. Na jihu Moravy mohou být ještě o dva stupně Celsia vyšší.

Podobný charakter by si mělo počasí uchovat i v první polovině příštího týdne. Převládat by mělo slunečno s teplotami kolem 27 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám