Hlavní obsah

Paroubek už piluje přípravu na Topolánka

Právo, luk, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dělostřelecká příprava před nedělním klíčovým duelem hlavních volebních rivalů pokračuje. Předseda vlády a ČSSD a její volební lídr Jiří Paroubek Právu řekl, že už se na svou diskusi s šéfem a volebním lídrem ODS Mirkem Topolánkem v Nedělní partii televize Prima pečlivě chystá.

Článek

"Připravuji se na všechna témata a detailně," poznamenal Paroubek, který si na Topolánka chystá taktiku start-cíl. Oba politici se střetnou po čtvrt roce, během něhož ČSSD vyzývala Topolánka, ať se neschovává. Šéf ODS například zrušil účast v tzv. česko-slovenské debatě ČT, kterou by moderoval Václav Moravec. Právě v jeho nedělních Otázkách se oba rivalové naposledy v únoru setkali.

Šéf volebního štábu ODS, senátor Jiří Šneberger, ve čtvrtek Právu o Topolánkovi řekl: "Já o žádné speciální přípravě nic nevím. Připravuje se standardně jako na všechny duely bez ohledu na to, jestli jsou s panem premiérem, nebo s nějakým jiným politikem."

Paroubek se s Topolánkem do voleb střetne ještě třikrát. Na Primě se oba hlavní rivalové voleb setkají znovu 31. května v pořadu Poslední souboj, který bude moderovat Michaela Jílková. Další debaty se uskuteční v ČT a na Nově.

Paroubek nedávno v souvislosti s Nedělní partií, které se měl účastnit, uvedl: "Doufám, že se pan Topolánek tentokrát slituje a přijde místo pana Gandaloviče (ústeckého primátora a lídra ODS ve zdejším kraji), u něhož jsem se posledně bál, že začne modrat, jak se potil. Možná, že to je důvod, proč zrušil debatu v ČT." Již dříve Paroubek uvedl, že Topolánka semele jako kafemlejnek.

Topolánek několikrát k vzájemným duelům s Paroubkem poznamenal, že hrozí, že bude "přeparoubkováno a přetopolánkováno". Popírá, že by se svého soupeře bál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám