Hlavní obsah

Paroubek: K Pohankovi a Melčákovi se už další nepřipojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek spolu s předsedou poslaneckého klubu Michalem Haškem oznámili, že všech 72 současných poslanců soc. dem. se bude řídit většinovým rozhodnutím vlastního klubu. Paroubek se v úterý setkal s poslancem Milošem Melčákem, který opustil klub soc. dem. minulý týden. Melčák dorazil v úterý do Sněmovny, ale odmítl odpovědět na otázku, jestli se do klubu vrátí.

Článek

Melčák novinářům řekl, že se s Paroubkem dohodl, že nebude nic do médií komentovat, ani otázku svého návratu do klubu. Na připomínku , že na jeho hlasu může stát vláda Melčák reagoval. "To určitě nestojí."

Paroubek se sešel i s dalším poslancem, který klub už opustil, Michalem Pohankou.

Melčák prosazuje názor, že by ČSSD měla skončit v opozici a neúčastnit se vlády spolu s ODS, KDU-ČSL a případně Stranou zelených. Paroubek chce vědět, zda takový názor zastává více poslanců jeho strany.

"Já očekávám jasno především v celém klubu, aby se ukázalo, jestli existuje platforma, jestli je to bluf nebo není," řekl Paroubek před schůzkou s poslanci.

Na stranu Melčáka, tedy raději odejít do opozice, se v minulých dnech postavili i poslanci Karel Šplíchal nebo Anna Čurdová. V souvislosti s tím se mluví o tom, že by opět mohla být oživena frakce, která kdysi existovala pod vedením Jana Kavana nebo Vladimíra Laštůvky.

Paroubek se snažil Melčáka i Pohanku předsvědčit, aby se do klubu vrátili. [celá zpráva]

Reklama

Související články

ČSSD v opozici chce i poslankyně Čurdová

Místopředsedkyně výboru pro evropské záležitosti Anna Čurdová si podobně jako poslanec Miloš Melčák, který opustil soc. dem. frakci, myslí, že ČSSD by měla...

Výběr článků

Načítám