Hlavní obsah

Pacienti dobřanské psychiatrie při vycházce dali pěstí kolemjdoucímu, pak řádili na hřbitově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie na Plzeňsku prověřuje od pátku dva pacienty Psychiatrické nemocnice v Dobřanech kvůli výtržnictví, poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě a pokusu o ublížení na zdraví. Podezřelí jsou dva muži ve věku 20 a 25 let, řekla v pondělí policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Psychiatrická nemocnice v Dobřanech

Článek

Podrobnosti k případu Brožová neuvedla, podle informací ČTK byli oba muži v pátek na vycházce z nemocnice. Starší z mužů nejdřív napadl pěstí chodce, pak zastavil na silnici projíždějící auto a udeřil pěstí do kapoty.

Oba muži poté přešli na hřbitov, kde se vloupali do kaple, rozbili tam okno, černou barvou postříkali vnitřek kaple a hrobku a na hřbitově potom údajně poškodili i další náhrobky. Když přijela hlídka policie, mladší z mužů udeřil jednoho z policistů pěstí a napadl také přivolané záchranáře. Oba pacienti byli údajně opilí a agresivní, zranění utrpěli rovněž záchranáři.

„Muži byli umístěni do policejní cely a po provedení nezbytných úkonů byli převezeni zpátky do Psychiatrické nemocnice Dobřany,“ dodala Brožová.

Mladíka léčeného kvůli pedofilii, který zmizel z psychiatrie v Brně, vypátrala policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám