Hlavní obsah

Ovčáčkovy peníze za parkovné vrátíme kraji, je to hloupá hra, říká charita

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další dohru má rozhodnutí města Plzeň neprominout parkovné ve výši 1066 korun za vozidla prezidenta Miloše Zemana při jeho návštěvě. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček poslal částku plzeňské diecézní charitě. Ta se však rozhodla, že je vrátí kraji, a Ovčáčkovy manýry označila za hloupou hru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, v popředí prezident Miloš Zeman

Článek

„Částku v hodnotě parkovného, tedy 1066 Kč, jsem zaslal ve prospěch Diecézní charity Plzeň. A tím je kauza ubohé politické exhibice plzeňských radních uzavřena,“ napsal si Ovčáček v úterý večer na Twitter.

Kauza tím ale uzavřena není. Charita totiž částku pošle kraji. Upozornil na to server Aktuálně, Novinkám to potvrdil ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr.

„Charita potřebuje veřejnou podporu a pomoc. Ale myslím si, že to je zvláštní hra. Pokud někde vzniknul dluh na parkovném, domáhá se toho město, má to platit kraj a diecézní charita má dostat od pana Ovčáčka peníze, tak mi to přijde jako dost hloupá hra,“ komentoval Lodr, který je také krajským zastupitelem za lidovce.

„Když to chtěl pan Ovčáček zaplatit, tak to měl zaplatit přímo. Považuji za morálně nutné peníze vrátit tam, kam patří, takže je vrátím Plzeňskému kraji,“ dodal Lodr.

Ovčáček na to ihned reagoval. „Plzeňští radní způsobili lavinu! Diecézní charita Plzeň se ve prospěch Plzeňského kraje zcela zbytečně vzdala 1066 Kč ode mne. Aby nevznikla škoda, právě jsem zaslal Diecézní charitě Plzeň dalších 1066 Kč, ať pomohou potřebným,“ napsal na Twitter.

Lodr Novinkám řekl, že v tomto případě peníze přijme jako jakýkoliv jiný dar, protože nejsou spojeny s něčím jiným. „Ale pokud je někde dluh, tak se má vrátit,“ zdůraznil Lodr.

Plzeňští radní odmítli prominout parkovné ve výši 1066 korun za vozidla prezidenta Zemana s tím, že Plzeň parkování uhradí, až prezident přestane dělat ostudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám