Hlavní obsah

Ovčáček: Zemana v brzké době propustí z nemocnice

Aktualizováno

Zemanovo propuštění z nemocnice lze očekávat ve velmi blízké době, napsal ČTK hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Podle mluvčí ÚVN Zinke se zatím o termínu nejednalo.

Foto: Twitter/Jiří Ovčáček

Miloše Zemana navštívila v nemocnici slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Článek

Ovčáček zároveň potvrdil, že Zeman plánuje jmenovat šéfa ODS Petra Fialu předsedou vlády v pátek 26. listopadu. Podle Fialy se tak má stát na zámku v Lánech, o čemž ho Zeman informoval při středeční schůzce v ÚVN.

Zeman se v ÚVN léčí více než měsíc kvůli zhoršení svého chronického onemocnění, původně byl na klinice intenzivní medicíny. Chirurg Pavel Pafko, který je členem prezidentova lékařského konzilia, dříve serveru iROZHLAS.cz řekl, že Zeman má chronické jaterní onemocnění, naznačil, že jde o cirhózu.

V pondělí byl Zeman přeložen na lůžko dlouhodobé péče. Důvodem je především to, aby mohl přijímat návštěvy. Mohou trvat nanejvýš 30 minut a musí dodržovat stanovená opatření proti šíření epidemie. V pondělí za Zemanem dorazil premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), v úterý jej navštívila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

„Jeho zdravotní stav se nepochybně zlepšuje. Měl jsem možnost mu popřát co nejrychlejší uzdravování a také to, aby mohl být brzy propuštěn z nemocnice,“ řekl po setkání Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám