Hlavní obsah

Orlické hory zaplavili turisté, parkoviště jsou plná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Orlických hor se v sobotu vypravilo velké množství turistů. Chtějí využít hezkého počasí a dobrých sněhových podmínek pro běžecké lyžování. Policisté příval návštěvníků musí řídit.

Foto: Policie ČR

Parkoviště v Orlických horách

Článek

„Parkoviště na Šerlichu je plné, v Deštném zbývá pár míst. Policisté regulují dopravu, dbejte jejich pokynů. Využijte i jiné lokality hor,” uvedla policie na twitteru.

Podle údajů Horské služby je na hřebenech kolem 60 centimetrů zmrzlého sněhu. Ráno se teploty pohybovaly kolem bodu mrazu a bylo jasno. Do velké části Krkonoš v současnosti návštěvníci nemohou. Okres Trutnov je uzavřen kvůli špatné epidemické situaci.

Cestovní ruch je na pokraji zhroucení, přišel o 11 milionů hostů

Ekonomika

Stovky turistů se vydaly také do hor v Ústeckém a Libereckém kraji. Policie na severu Čech nezaznamenala zatím žádné problémy v dopravě. V Bedřichově je zaplněno velké centrální parkoviště, volná místa na dalších parkovištích podle mluvčí liberecké policie Ivany Balákové ještě jsou.

Klid je také v okolí horských středisek v Ústeckém kraji. Podle mluvčího ústecké policie Dana Vítka nejsou v regionu problémy ani na hranicích s Německem.

Reklama

Výběr článků

Načítám