Hlavní obsah

Orlem unesené kotě nakonec našlo domov u starostky Dolních Věstonic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kotě, které v sobotu 20. ledna zavlekl orel na ledem pokryté prostřední jezero novomlýnských nádrží, má nový domov. Našlo jej u starostky Dolních Věstonic, která se o ně začala starat poté, co je na břeh dopravili hasiči.

Orel ulovil kotě.Video: Obec Dolní Věstonice

 
Článek

Starostka Jaroslava Rajchlová (Věstonický spolek) i s místostarostou zajistili dopravu zraněného kotěte k veterinářům do Velkých Pavlovic.

„Prvotní nález byl skvělý: žádná zlomenina, žádné vnitřní krvácení! Hurá! Kotě přežije! V neděli večer: kočka má zřejmě masivní otřes mozku, je slepá, nemá čich, nenají se sama,“ popsala starostka zvraty zdravotního stavu nedobrovolného kočičího letce.

Do mysli se zachráncům pomalu vkrádal nejhorší scénář. Mezi chovatele a přátele letěly od starostky prosby o radu. Kočka se ale o život porvala. V pátek už stála na nohou, sama jedla a získala zpět zrak. Jen sluch zřejmě nebyl v plném rozsahu zpět. A protože se o ni nikdo nepřihlásil, přišlo rozhodnutí. Domov našla u starostky.

„Vypadá to, že si ona adoptovala mě. A proměnila se v psa. Je to můj hlídač, který mne všude provází,“ řekla starostka k happy endu, kterým pro zvíře únos orlem skončil. Kočce se už vrátil i sluch a nový domov si užívá.

Orel na Břeclavsku odnesl kotě

Krimi

Reklama

Související témata:

Související články

Orel na Břeclavsku odnesl kotě

Dobrý konec měla naštěstí nezvyklá událost, která se odehrála v sobotu před polednem v Dolních Věstonicích na Břeclavsku. Náhodní kolemjdoucí zaregistrovali,...

Výběr článků

Načítám