Hlavní obsah

Oprava Barrandovského mostu začala, tvoří se kolony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Barrandovském mostě v pondělí začala poslední část několikaleté rekonstrukce. Uzavírka nájezdové rampy ze Strakonické a oprava severní části mostu bude komplikovat dopravu v metropoli až do srpna. První den opravy se na příjezdových komunikacích i objízdných trasách tvořily kolony a řidiči museli počítat s nemalým zdržením.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Oprava Barrandovského mostu začala

Článek

Největší komplikace způsobuje uzavírka nájezdové rampy ze Strakonické. Řidiči mířící odtud na druhý břeh Vltavy se musí otáčet na vratné rampě u Lihovaru. Ráno se na Strakonické tvořila kolona sahající téměř k Lahovickému mostu. Řidiči si užili popojíždění i ve směru od Krče a od Smíchova.

Na kolik byly dopravní komplikace způsobeny obvykle silným pondělním provozem, se ukáže v dalších dnech. Na Jižní spojce se nesouvislá popojíždějící kolona ve směru na Barrandovský most nárazově tvořila od úrovně sjezdu na Krč.

Foto: Dopravniinfo.cz

Provoz na Jižní spojce ve směru na Barrandovský most na kameře ŘSD

Po celou dobu rekonstrukce bude na mostě omezen provoz na tři jízdní pruhy v každém směru namísto obvyklých čtyř. Během opravy budou auta jezdit po již opravené části, případně budou svedena do protisměru.

Foto: TSK Praha

Oprava Barrandovského mostu

Přípravné práce s instalací dopravního značení a dílčích omezení probíhaly na mostě již během víkendu. Na mostě jsou podobně jako v minulých letech připravena vozidla odtahové služby a pro případ náhlé změny počasí i sypač.

Dopravní podnik v souvislosti se zahájením oprav posílil tramvajovou linku 21, která jezdí z Modřan na Radlickou a spojuje tak aglomerace na obou březích. Autobusová linka 125 byla rozdělena a v úseku mezi Smíchovským nádražím a Jižní městem byla zavedena linka X125.

Oprava mostu, který denně využije kolem 140 000 automobilů, začala v roce 2021 rekonstrukcí spodních konstrukcí. V předchozích dvou letech pak došlo na opravy mostovky a nájezdových ramp spojené s omezením dopravy. Navzdory obavám z kolapsu dopravy v metropoli proběhly obě fáze oprav bez zásadnějších komplikací.

Vypukne půlroční oprava Barrandovského mostu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám