Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Náměstek pražského primátora za TOP 09 Tomáš Hudeček

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hostem on-line chatu na Novinkách byl náměstek pražského primátora za TOP 09 Tomáš Hudeček. O vedoucí osobnosti pražské politiky se hovoří od loňských voleb jako o vycházející hvězdě konzervativců. Ve straně figuruje jako hlavní vyjednavač, pod jeho taktovkou odešla vítězná strana do opozice, o rok později se spojil s primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS), načež nová radnice zahájila čistky po předchozích garniturách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Hudeček (TOP 09)

Článek

Nová koalice TOP 09 a ODS bez „starých tváří“ slibuje, že by mělo v hlavním městě dojít k rozsáhlým změnám, svědčí o tom už výměny manažerů na mnoha významných magistrátních postech, ke kterým nové vedení přistoupilo ihned po pádu předchozí velké koalice.

TOP 09 však při cestě ke klíčovým pozicím musela podstoupit i oběti. Nejvýznamnějším ústupkem při dramatickém puči bylo upuštění od požadavku, aby v čele radnice stál volební lídr TOP 09 Zdeněk Tůma, který coby jednička kandidátky ve volbách drtivě zvítězil.

Nicméně se TOP 09 podařilo vyjednat pro sebe šest míst v 11členné radě města. Kromě Hudečka se náměstkem primátora za TOP 09 stal také Pavel Richter, dalšími radními jsou Václav Novotný, Lukáš Manhart, Helena Chudomelová a Eva Vorlíčková.

Krátce poté, co se obměněná radnice ujala vlády nad městem, začala se zbavovat magistrátních manažerů na klíčových postech. Například odbor informatiky, pod který spadá mimo jiné problematický projekt opencard, bude nově řídit Jan Teska. S jeho jmenováním souhlasila v úterý rada hlavního města. Ředitelem odboru městského investora, který má na starosti velké městské stavby, by se měl stát Jan Beránek. Minulí ředitelé Martin Vimr a Jan Zlatohlávek na své posty rezignovali na začátku prosince po nástupu nové koalice ODS a TOP 09.

Podle pozorovatelů slibný start nasvědčuje tomu, že nová radnice se bude snažit odstřihnout od předchozích vedení a zahájit transparentní politiku.

TOP 09 se chce zaměřit i na všechny pochybné tendry od svozu odpadů až po tunel Blanka. Klíčovou roli bude hrát právě Hudeček, jelikož do jeho gesce spadá i plán územního rozvoje, na který v posledních letech Pražané spíše žehrali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám