Hlavní obsah

Odejděte, vyzvalo předsednictvo TOP 09 Doležala s Fremrem kvůli kauze DPP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsednictvo TOP 09 v úterý vyzvalo Marka Doležala a Jiřího Fremra, aby ukončili členství ve straně. Šéfa pražské organizace Jiřího Pospíšila pak vyzvalo, aby s Fremrem ukončil spolupráci. Fremr a Doležal se stýkali s lidmi zapojenými do údajné korupční kauzy v pražském dopravním podniku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ředitelství pražského dopravního podniku

Článek

„(Předsednictvo) vyzývá Marka Doležala a Jiřího Fremra k vyvození zodpovědnosti za poškozování dobrého jména strany a to okamžitým ukončením členství v TOP 09, vzdáním se všech veřejných funkcí či účasti na kandidátce. Pokud sami ze strany nevystoupí, přistoupí vedení TOP 09 k jejich vyloučení,” oznámila strana.

Doležal v úterý již dříve avizoval, že rezignuje na post místostarosty Prahy 9 a že nebude kandidovat v podzimních volbách.

Doležal kvůli kauze s Hlubučkem rezignuje na post místostarosty Prahy 9

Domácí

Pospíšil by měl podle přání vedení strany ukončit spolupráci se svým poradcem Fremrem. Fremr ani Doležal nejsou mezi obviněnými v kauze kolem Petra Hlubučka a lobbisty Michala Redla, ale spojují je s nimi kontakty.

TOP 09 preventivně vyzvala další členy, kteří by se „jakýmkoliv způsobem podíleli na protiprávním jednání či o něm věděli a neoznámili ho policii, aby vyvodili zodpovědné kroky”.

Pražské organizaci bylo doporučeno, aby do budoucna přijala opatření, která zamezí selhání osob nominovaných do veřejných funkcí, respektive  na kandidátní listiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám