Hlavní obsah

Obtloustlí kandidáti s Paroubkem už na pódiu neposkakují, pochvaloval si Komárek

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čestný předseda soc. dem. Valtr Komárek označil sobotní programovou konferenci své strany za pokrok oproti časům bývalého šéfa oranžových Jiřího Paroubka. Komárek si rýpnul do programové konference v Teplicích v březnu 2010, kdy podle něj obtloustlí kandidáti v čele s Paroubkem poskakovali na pódiu a zpívali píseň Michala Davida "My jsme ten správnej tým".

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Čestný předseda ČSSD Valtr Komárek

Článek

„Myslím, že je to spíše pokrok, protože pamatujeme takové ty konference pseudopromediální, jako třeba naposledy byla, jak tam poskakovali ti obtloustlí kandidáti v čele s Paroubkem a Davidem, mávali šátky a zpívali: 'My jsme ten správnej tým',“ uvedl Komárek na dotaz Práva, jak hodnotí sobotní programovou konferenci ČSSD v pražském hotelu Olympik.

„Programové konference byly v americkém stylu nástupu jednotného tělesa, mohutného, které by zapůsobilo na občany svou silou, důvěrou a získalo je pro hlasy,“ doplnil čestný předseda k nedávné minulosti ČSSD.

Podle Komárka mají být programové konference hlavně o diskusi. „Programová konference to mají být stolky, zápisníky, diskuse, lidé se mají vyměňovat názory, polemizovat,“ řekl.

I přes pochvalu Komárek soudí, že konference ještě neprobíhá zcela ideálně. Podle čestného předsedy by měli debatovat hlavně delegáti rokování a nikoliv jim převážně přednášet panelisté, kteří sedí za stolkem v čele jednacího sálu. „Je to pokrok, je to rozumné, ale má to daleko do diskuse, do polemiky,“ poznamenal Komárek.

Reklama

Související články

ČSSD uvažuje o zachování poplatku v nemocnici

Sociální demokraté v sobotu v Praze rokovali o svém střednědobém programu, se kterým poprvé osloví voliče v krajských a senátních volbách příští rok na podzim....

Výběr článků

Načítám