Hlavní obsah

O víkendu se vrátí opatrné léto

Novinky, jas

Tlakovou níži, která přinesla nynější intenzivní srážky, vystřídá v pátek výběžek vysokého tlaku vzduchu, a o víkendu se tak dočkáme příjemných letních teplot a polojasné oblohy. Déšť bude ustávat v průběhu čtvrtečního odpoledne, v severních oblastech až v průběhu noci na pátek, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

V neděli bude převážně polojasno, teploty vystoupají k 22 až 26 stupňům.

Článek

Na severu České republiky tak může v souladu s výstrahou meteorologů napršet do pátečního rána ještě 60 až 70 milimetrů srážek. [celá zpráva]

Nejvyšší odpolední teploty ve čtvrtek zůstanou prakticky identické s ranními minimy. V Čechách bude mezi 12 a 16 stupni, na Moravě a ve Slezsku pak teploty vystoupají na maximálně 20 stupňů Celsia. Pocitovou teplotu ale sníží čerstvý vítr.

V pátek bude nejčastěji oblačno či polojasno. Dopoledne se ještě budou vyskytovat místy slabé přeháňky. Odpoledne bude docházet k postupnému ubývání oblačnosti,” konstatovala Honsová.

Ranní minima poklesnou na 11 až 7 stupňů, odpolední teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni. Kvůli vypařování srážek se mohou ráno objevit mlhy.

Polojasné počasí, zejména na severu území s přeháňkami, bude pokračovat též v sobotu. Ráno se opět mohou objevit mlhy. Minima poklesnou na 14 až 10 stupňů, odpoledne by již mělo být mezi 19 a 23 stupni.

V neděli bude opět převážně polojasno. Odpoledne se bude tvořit kupovitá oblačnost a teploty budou stoupat k 22 až 26 stupňům.

Velmi podobné počasí by mělo panovat i v úvodu příštího týdne. Převládající polojasno budou doplňovat občasné přeháňky a od středy rovněž i bouřky. Teploty budou postupně stoupat až k 27 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám