Hlavní obsah

O peníze si řeknou přímo ministrovi

Novinky, Jaroslav Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLANÁ

Zaměstnanci zkrachovalé a loni v srpnu uzavřené nemocnice v Plané na Tachovsku a jejich odborářští zástupci hodlají využít čtvrteční plánované pracovní návštěvy ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha (ČSSD), aby se konečně domohli výplaty dlužných mezd.

Foto: Ski areál Razula

Ski areál Razula má ještě 60 centimetrů sněhu.

Článek

"Pokud ministr přijede, navštíví Úřad práce v Tachově. Zde by se měl setkat s jeho ředitelem a zástupci samostatných odborů a projednat, za jakých podmínek dosáhnou bývalí zaměstnanci na dlužné výplaty," potvrdil poslanec parlamentu Václav Votava (ČSSD), který program ministrovy návštěvy připravoval.

Urgovat svou záležitost přímo u ministra práce a sociálních věcí se někdejší pracovníci zkrachovalé nemocnice rozhodli poté, co jim Krajský úřad v Plzni, od ledna nový zřizovatel nemocnice, odmítl výplaty uhradit. "Kraj problémy v Plané nezavinil a v rámci reálných možností se k těmto závazkům přihlásit nemůže. Ty závazky nesplnil stát, který je měl vyřešit, ve svém rozpočtu na ně ani nemáme," tlumočila Právu stanovisko úřadu tisková mluvčí Jana Filípková.

K prvnímu únoru měl plánský špitál bezmála stovku zaměstnanců, z toho 80 procent z nich je ve stavu nemocných, aby měli alespoň nějaký příjem. Za odvedenou práci za loňský a letošní rok by měli dostat až 13 milionů korun, včetně odstupného. Nemocnice dostane od kraje pouze peníze na ostrahu opuštěného majetku, měsíčně jde asi o 150 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám