Hlavní obsah

Nova dočasně zruší Sedmičku, chce ji změnit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nova na podzim dočasně zruší svůj nedělní diskusní politický pořad Sedmička. Novinářům to v pondělí řekl generální ředitel Novy Petr Dvořák při představování podzimního vysílacího schématu.

Článek

"Sedmičku jsme pro podzimní vysílací schéma dočasně odstavili z programu z toho důvodu, že se ji budeme snažit celou přeformátovat. Budeme i hledat nového moderátora," uvedl Dvořák. Jaké změny kromě moderátorského postu Sedmičku čekají, Dvořák neuvedl. Nova bude nyní pracovat na proměně diskusního pořadu, který dosud moderoval Martin Veselovský.

Podle Dvořáka je možné, že s novou Sedmičkou opět vyjdou již na podzim, možné je ale i to, že se v programu Novy objeví až na jaře, podle toho, jak se bude Nově dařit najít správnou novou podobu. "Myslíme si, že formáty typu Sedmičky, Otázek Václava Moravce (v České televizi) nebo Nedělní partie na Primě se už přežily a že je potřeba to udělat úplně nově," poznamenal Dvořák.

Veselovský uváděl Sedmičku dva roky. Pořad byl přímou konkurencí pořadu ČT Otázky Václava Moravce, neboť obě diskuse začínaly ve stejný čas, v poledne; Prima svou Nedělní partii vysílá od 13:00. Na rozdíl od ČT dávají Nova a Prima svým pořadům v létě pauzu. V dubnu Veselovský na dotaz Lidových novin připustil, že problémem je mimo jiné i podprůměrná sledovanost pořadu.

Diskusní pořad Sedmička byl vlajkovou lodí Novy od jejího založení v roce 1994. V rolích moderátorů politické debaty se postupně vystřídali Jan Vávra, Jitka Obzinová, Jana Bobošíková a Martin Veselovský. Sedmička se dlouhodobě těšila přízni diváků, v poslední době však s obtížemi čelila sledovanějším Otázkám Václava Moravce, které vysílá Česká televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám