Hlavní obsah

Noc byla rekordně mrazivá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noc na pátek byla podle mluvčího Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Petra Dvořáka rekordně mrazivá. Nejnižší teplotu meteorologové naměřili na Jizerce v Jizerských horách, a to -5,5 °C. Jen o čtyři desetiny stupně tepleji bylo na Luční boudě.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Červené šípky

Článek

„I v nížinách byly mnohde teploty velmi nízké, i když ne rekordní. V Liberci 1,6 °C, v Kralupech 1,1 °C, v Českém Krumlově 1,9 °C, letiště v Praze-Ruzyni 1,1 °C. I v Praze byly zaznamenány přízemní mrazíky a jíní, tzv. šedý mráz,“ uvedl Dvořák.

Podle něj bude chladnější ráz počasí pokračovat, teploty by ale tak nízko klesnout už neměly.

V pátek by podle ČHMÚ měly teploty vyšplhat v maximech na 12 až 16 °C, přitom bude oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami. Na Šumavě a v Krušných horách by se ve výšce nad 1000 metrů nad mořem mohly vyskytnout i smíšené srážky.

V noci na sobotu teploty klesnou na 7 až 3 °C, přičemž ojediněle se mohou vyskytnout i přízemní mrazíky. Přes den pak bude oblačno nebo zataženo s možnými přeháňkami nebo deštěm. Odpolední maxima vystoupí na 11 až 15 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám