Hlavní obsah

Nepomáhejte Praze, žádají odboráři kvůli stávce ostatní dopravce

Praha

Odboráři z pražského dopravního podniku vyzvali ostatní dopravce, aby v případě, že se na ně obrátí hlavní město s žádostí o výpomoc v případě stávky, této žádosti nevyhověli. Podle odborářů by se z nich stali stávkokazi, kteří narušují solidaritu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Obracíme se na vás s žádostí, abyste nevyhověli případné žádosti představitelů hlavního města Prahy o výpomoc s autobusy na zajištění náhrady za stávkující zaměstnance DP Praha. Obáváme se, aby to nebylo vnímáno jako intervenční 'výpomoc' a stávkokazectví. Očekáváme Vaši solidaritu s případně stávkujícími pražskými dopraváky," vyzval v úterý stávkový výbor odborů DPP své kolegy.

Mezi odbory pražského dopravního podniku a vedením Prahy se vyhrotil spor o financování. Firmě chybějí peníze na investice i na běžný provoz. Zaměstnanci tvrdí, že špatnou finanční situaci podniku způsobilo vedení Prahy a připravují proto stávku. Pokud město nesplní požadavky odborů do středeční půlnoci, začnou jednat o vyhlášení stávky. Dopravní podnik se s městem neshodnou především na nákladech na provozní výdaje.

Anketa

Souhlasíte se stávkou v pražské MHD?
Ano
36,9 %
Ne
63,1 %
Celkem hlasovalo 8970 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám