Hlavní obsah

Některá sportovní centra jsou otevřená. Provozovatelé prý nechápou, kdy mají zavřít

Novinky, Jan Menšík

Navzdory vládnímu nařízení, jež dává za povinnost od pátečního rána uzavřít vnitřní sportoviště, je možné si i dnes v některých areálech pod střechou zasportovat. Tato sportoviště mají v plánu mít otevřeno také o víkendu. Argumentují tím, že nemají úplně jasno v tom, kdy mají zavřít.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Provozovatelé sportovních center tvrdí, že ministr zdravotnictví mluvil, co se pátku týče, jen o uzavření bazénů a fitness center, nikoliv o tělocvičnách. Ilustrační foto

Článek

Ze slov ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) vyrozuměli, že od pátku se musí zavřít pouze fitness, bazény a posilovny, nikoliv všechna vnitřní sportoviště. A samotné nařízení vlády jsou dvě, jedno od pátku, další od pondělí.

V Praze tak přes víkend podle aktuálních informací Novinek zůstanou otevřená vnitřní sportoviště například v jednom z největších sportovních areálů Hamr. „Normálně fungujeme, jsou tu lidé. Máme zavřené fitko a od pondělí zavřeme všechny vnitřní sporty,“ sdělila Novinkám jedna z recepčních Hamru. Redaktor Novinek si tak během pátku, kdy už měla být vnitřní sportoviště uzavřena, bez problémů mohl objednat na neděli kurt na squash.

Sportovní unie provozovatelům opatření vysvětlila

Odpoledne se pak na internetových stránkách sportovního areálu objevilo, že kurty na tenis, squash, stolní tenis a badminton, hřiště na florbal a beachvojelbal a prostory na cvičení budou uzavřeny od soboty 10. října. Během víkendu v areálu proběhnou pouze turnaje a oddílové tréninky, což vládní nařízení dovoluje. Od pondělí se pak zavře vše kromě venkovních sportovišť.

Stalo se tak po výkladu opatření od České unie sportu a Národní sportovní agentury.

Tělocvičny do pondělí zůstávají otevřené i ve Sportcentru České zemědělské univerzity v pražském Suchdole. Od pátku je zavřený pouze bazén a tělocvična.

Přehledně: Co všechno se zpřísní

Koronavirus

„Kromě bazénu a posiloven, které jsou jasně zavřené, tak tělocvičny při dodržování počtu deseti lidí máme otevřené do neděle do večera. Od pondělí všechno zavřené, zůstanou jen venkovní sportoviště,“ uvedl muž v centru, který si nepřál být jmenován. Oznámení v tomto smyslu vidíme i na stránkách sportovního centra.

„Takhle jsme to pochopili ze všech těch příkazů a zákazů. První nařízení vlády, které přišlo, bylo jasně dáno, že od 9. října, ale pak přišlo další, které navazuje, a tam je od 12. října. Předpokládám, že když je to další nařízení vlády, tak nějakým způsobem upravuje to předchozí, a navíc má pořadové číslo o jedno vyšší. Tím se řídím, a pokud přijde shora, že to je špatně, tak zavřeme,“ dodal.

Chápu to správně, že jo?

O nejasnosti nařízení svědčí i vyjádření pracovníka Sportcentra v Litomyšli. „Je v tom bordel. Zavřeli jsme ale kompletně, pochopili jsme to tak správně, ne?” dotazoval se muž redaktora Novinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám