Hlavní obsah

Nejteplejším dnem týdne bude pátek, na víkend přijde ochlazení

Teploty jako na houpačce a chladný víkend s deštěm slibují meteorologové tento týden. Nejteplejším dnem by se měl stát pátek, kdy by se měly teploty vyšplhat až na 18 stupňů. V noci na sobotu dorazí do Česka studená fronta, která přinese déšť, na horách sníh, zataženo a propad teplot, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pondělí odstartovalo chladně, na některých místech republiky klesla teplota pod minus deset stupňů. Nejchladněji bylo Na Jizerce a v Kořenově -12,5 stupně, na Kvildě (-10,5 stupně) či v Bedřichově (-10,2 stupně). „Studené severovýchodní proudění odpoledne skončí. Odpoledne by se měly teploty pohybovat mezi 7 až 11 stupni,“ řekla Honsová.

V úterý by mělo být oblačno až zataženo. Ranní teploty budou mezi 2 až -2 stupni, na horách bude stále mrznout. Rtuť teploměru by měla podle Honsové klesnout až k minus 7 stupňům. „Odpoledne nás zasáhne teplá fronta, která přinese velkou oblačnost. V nížinách bude pršet, srážky od 1000 metrů nad mořem budou sněhové,“ řekla Honsová. Odpolední teploty budou v intervalu 8 až 12 stupňů.

Ve středu bude podobný ráz počasí. Oblačno až zataženo s deštěm a na horách se sněhovými srážkami. Ranní teploty 0 až 4 stupně, na horách -3 až -4 stupně, odpoledne by se měly pohybovat mezi 9 až 13 stupni.

Ve čtvrtek bude oblačno, ale postupně se bude do Česka nasouvat vysoký tlak. Ten s sebou přinese nejen slunečné počasí, ale také vyšší teploty. Ranní minima by měla být mezi 0 až 4 stupni, odpolední už v intervalu 10 až 14 stupňů.

Nejteplejším dnem v týdnu by se měl stát pátek. Bude jasno či polojasno, ráno teploty ještě nízké, jen v intervalu -1 až 3 stupně, odpoledne ale v rozmezí 17 až 18 stupňů. „Podobně vysoké teploty jsme zažili v roce 2004,“ uvedla Honsová. V noci se ovšem bude nasouvat do Česka studená fronta, která přinese ochlazení a také srážky.

V sobotu by se teploty měly pohybovat mezi 8 až 12 stupni. Mělo by pršet a na horách sněžit. Na Moravě a ve Slezsku by mělo být před příchodem studené fronty tepleji, teploty se tam vyšplhají k 15 stupňům.

V neděli bude počasí podobné, teploty opět v rozmezí 8 až 12 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám