Hlavní obsah

Nejste montovna, ale nejúspěšnější v Česku, prohlásil Zeman v Hyundai

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi studenty Vysoké školy podnikání v Ostravě, kde je rektorem současný ministr průmyslu a obchodu v demisi Jiří Cienciala, začal prezident Miloš Zeman třetí a poslední den návštěvy Moravskoslezského kraje.

Miloš Zeman v kopřivnické TatřeVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Hlavní část čtvrtka však prezident věnoval dvěma moravskoslezským automobilkám, z nichž jedna patří mezi tradiční české značky a druhá coby investor přinesla do regionu tisíce pracovních míst.

„Hyundai je nejúspěšnější automobilkou v České republice,“ vysekl pomyslnou poklonu společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) prezident Zeman s tím, že závod v Nošovicích vůbec nebere jako nějakou montovnu, ale světovou automobilku.

To, že se HMMC dere do nejužší světové špičky, potvrdil mluvčí firmy Petr Vaněk, který poukázal na plán společnosti. Tím je vyrobit v příštím roce 300 tisíc vozidel. „Pan prezident je jedním z mála prezidentů, který se podívá přímo do výroby,“ upozornil Vaněk a dodal, že od vedení závodu prezident dostal kopii vzácné vázy z 12. století z dynastie Koryo, originál je uložen v národním muzeu v Soulu.

Z Nošovic do Kopřivnice

Z Nošovic na Frýdecko-Místecku zamířil Zeman do Kopřivnice, kde si prohlédl montážní linku místní automobilky Tatra a z korby nákladního vozu promluvil k zaměstnancům.

Posléze vystoupil v centru města před více než 600 lidmi. „Myslím, že je velice důležité mluvit se zaměstnanci, ne jenom s vedením podniku, protože když se dívám do tváří lidí a usmívají se, tak si říkám, že je to dobře. Mračí se, v tom podniku něco nefunguje,“ popsal před tatrováky.

Foto: Pavel Karban, Právo

Miloš Zeman na návštěvě Tatry.

Připomněl, že ví, že Tatra zažila těžké časy, ve kterých řídili firmu manažeři z Ameriky pomocí faxu. „Fandím současnému vedení Tatry a pokusím se se současným stavem v rámci svých možností něco udělat. V neděli se mnou jede pan ředitel kvůli získání zakázek, v Polsku když jsem byl, tak jsem loboval pro 800 tatrovek pro polskou armádu. A slibuji vám, že to budu dělat i nadále,“ řekl prezident v jedné z tatrováckých hal.

Z Kopřivnice zamířila prezidentská kolona do Fulneku, který je posledním na Zemanově cestě po Moravskoslezském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám