Hlavní obsah

Nejdřív Daniel Hůlka, pak i další vandalové. Tulipány v Olomouci lákají nenechavce

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tulipány ve Smetanových sadech v Olomouci přilákaly v neděli před osmou hodinou ráno trojici kolemjdoucích. Nejprve si jich utrhli jen pár, ale nakonec jich vyrvali na čtyři desítky. Měli však smůlu, jejich počínání zabíraly bezpečnostní kamery. Záhony rozkvetlých tulipánů plenil před 19 lety i zpěvák Daniel Hůlka.

Trojice v olomouckém parku trhala tulipányVideo: Městská policie Olomouc

 
Článek

„V neděli spatřil pracovník městského kamerového dohlížecího systému na kamerách, jak ve Smetanových sadech trhají dva muži a jedna žena vysázené tulipány,“ řekl Právu mluvčí městské policie Petr Čunderle.

Nechali toho, až když zjistili, že se k nim blíží hlídka městské policie. Ta zjistila, že ze záhonu vytrhala čtyřicet tulipánů. „Pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku bude celá věc po vyčíslení škody oznámena správnímu orgánu k dalšímu řešení,“ dodal mluvčí.

Květinám neodolal ani Hůlka

Rozkvetlým tulipánům neodolal v roce 1998 ani zpěvák Daniel Hůlka. Ten plenil záhony kolem půlnoci před hotelem Flora, chtěl natrhat kytici pro zpěvačku Lenku Novou. Vyškubal 48 tulipánů.

Vzhledem k tomu, že policistům kladl odpor a sprostě jim nadával, skončil v poutech a noc tehdy strávil na policejní služebně.

„Hlídka nasadila Hůlkovi pouta poté, co odmítal odjet s ní k sepsání protokolu, kladl odpor a policistům sprostě nadával. Jednomu z nich dokonce řekl: Ty vole, já ti rozbiju hubu, co si myslíš!” uvedla tehdy policejní mluvčí. Při zadržení podle jejích slov jevil známky opilosti.

„Jediné, co lze mým kolegům vytknout, je to, že ho neodvezli přímo na záchytku, což je v jiných případech naprosto obvyklé,“ řekl Právu tehdy jiný policejní zdroj. Hůlka nebyl obviněn z žádného trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám