Hlavní obsah

Nehoda na Plzeňsku si vyžádala tři životy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Tři mrtvé si v úterý vyžádala nehoda na silnici z Plzně do Karlových Varů u Všerub na Plzeňsku. Dálnici D2 v úseku 2,5. - 11. km ve směru Brno - Břeclav ráno zablokovala nehoda 29 osobních aut, 6 nákladních a autobusu. Lehce zraněni tam byli dva lidé. Dálnici se podařilo zprůjezdnit až v odpoledních hodinách. Podobná byla situace i na dálnice D8 u Prahy.

Foto: Hana Knížková

Masobraní

Článek

Tři mrtvé si vyžádala nehoda na silnici z Plzně do Karlových Varů u Všerub na Plzeňsku. Na kluzké vozovce do sebe narazily nákladní a terénní automobil. Na místě zemřeli tři lidé z terénního auta, jedna osoba je těžce zraněná.

V Plzeňském kraji v úterý téměř všechny vozovky pokryla až deseticentimetrová vrstva sněhu. Problémy tak měly především kamióny, které blokovaly silniční tahy v kopcích.

Dálnici D2 blokovala hromadná nehoda

Dálnici D2 úplně uzavřela od úterního rána série nehod. Objížďka byla vedena již z Brna od obchodního centra Olympie po silnici II/152 až ke křižovatce se silnicí R52 a dále po staré silnici.

"Byli tam dva lehce zranění, počet havarovaných aut vám neřeknu, úsek nehody byl velmi dlouhý," řekl Novinkám lékař z brněnské záchranky.

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Haida havarovalo na 4. až 8. km dálnice ve směru na Břeclav celkem 29 osobních aut, 6 nákladních a autobus. Dálnici zcela zablokoval slovenský kamión IVECO s přívěsem společnosti Linde, který se převrátil a z vozidla se rozsypal náklad 252 tlakových lahví o obsahu 33 litrů a 4 tanků o obsahu 500 litrů s argonem a dalšími technickými plyny.

U jednoho z tanků se při nehodě poškodil ventil a argon unikl do ovzduší. Protože jde o netečný plyn, účastníkům nehody nehrozilo žádné nebezpečí. Do příjezdu náhradního vozidla hasiči pomohli při sbírání lahví a uklízení z vozovky a ve 12 hodin se podařilo havarovaný kamión vyprostit z vozovky tak, aby mohl být obnoven provoz alespoň v jednom jízdním pruhu dálnice, kde se vozidla pohybují v několikakilometrové koloně.    

Husté sněžení na D1

Na dálnici D1 na Vysočině se řidiči museli celý den potýkat s hustým sněžením a sníženou viditelností do 100 metrů. Na vozovce byla místy až třícentimetrová vrstva sněhu. "Sjízdnost možná se zvýšenou opatrností," varovala ÚAMK. Na 175. kilometru ve směru na Prahu dálnici zablokovalo několik kamionů, které kvůli zasněžené vozovce nebyly schopny zdolat stoupání v tomto úseku.

Na dálnici D8 se ve sněhové bouři srazilo 20 vozidel

Sněhová bouře, která v dopoledních hodinách zasáhla celé území Středočeského kraje, zablokovala část hlavních tahů v regionu. Nejhorší byla situace na dálnici D8, která byla kvůli hromadné nehodě 20 vozidel těsně před vjezdem do Prahy uzavřena. Zprůjezdnit se jí podařilo v odpoledních hodinách.

Problémy čekali i na řidiče dálnice D5 ve směru do Plzně. Na 38. kilometru totiž havaroval osobní automobil, který blokoval pravý i levý jízdní pruh. Odstavný pruh pro změnu zablokoval kamión. Během chvíle se vytvořily mnohakilometrové kolony a provoz museli na místě řídit policisté.

Nehody autobusů si vyžádaly 12 zraněných

Sedm lidí se v úterý dopoledne zranilo při střetu autobusu s dodávkou v Hladkých Životicích na Novojičínsku. V autobuse cestovali učni z Opavy na lyžařský výcvik. Nejméně šest zraněných pochází z autobusu. Nehoda se stala okolo 09:20 na vjezdu do Hladkých Životic směrem od Fulneku.

Autobus s cestujícími byl aktérem další dopravní nehody, která se stala na silnici první třídy nedaleko obcí Bášť a Měšice nedaleko Prahy. Linkový autobus nestačil dobrzdit a narazil do osobního vozu před sebou. Skončil v protisměru, kde se postupně srazil s dvěma osobními vozy a dodávkou. Jeden cestující z dodávky se zranil těžce, další čtyři vyvázli s méně závažným zraněním. V době havárie cestovalo v autobuse 12 lidí, ale nikdo z nich nebyl zraněn. Bez zranění vyvázl i řidič autobusu, který je podle policie pravděpodobným viníkem nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám