Hlavní obsah

Nastává typické podzimní počasí. Pršet ale bude méně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští čtyři týdny by měly být teplotně průměrné až lehce nadprůměrné. Deficit vláhy zůstane, protože srážky budou nanejvýš průměrné, často podprůměrné. Plyne to z výhledu počasí na období mezi 26. říjnem a 22. listopadem, který zveřejnil v sobotu Český hydrometeorologický úřad.

Foto: Luke MacGregor, Reuters

Článek

Poslední říjnový týden bude teplotně průměrný s třicetiprocentní pravděpodobností nadprůměrných teplot. Denní maxima budou v úvodu dosahovat až 14 stupňů Celsia, v závěru pak vystoupá rtuť teploměru na deset stupňů. Srážky budou v tu dobu s 80procentní pravděpodobností silně podprůměrné.

Až mezi 2. a 8. listopadem budou srážky průměrné, stejně jako teploty. Teplotně nadprůměrný bude naopak druhý listopadový týden mezi 9. a 15., kdy opět naprší na týden průměrných deset milimetrů.

Od 16. do 22. listopadu budou teploty i srážky průměrné, což znamená, že průměrná minimální noční teplota už bude na nule a maxima mezi pěti až šesti stupni.

V celém sledovaném období činila průměrná teplota v letech 1981 až 2010 v ČR čtyři stupně a průměrný úhrn srážek 44 mm. Nejnižší průměrná teplota byla zaznamenána v roce 1988, kdy činila jen 0,1 stupeň, nejvyšší, 7,1 stupně je z loňského roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám