Hlavní obsah

Nahrávání rozhovorů Babiše s Přibilem nebyl podle policie trestný čin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nahrávání podnikatele a šéfa ANO Andreje Babiše během jeho rozhovorů s novinářem Markem Přibylem nebyl trestný čin. Trestní oznámení, které Babiš podal, policie s definitivní platností odložila. Informovala o tom Česká televize.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš na tiskové konferenci ANO k nahrávkám.

Článek

„S definitivní platností nebyly v této věci zahájeny úkony trestního řízení. Ta věc je vlastně skončená,“ řekl televizi státní zástupce z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5 Martin Černý.

„Nebyla zjištěna žádná skutečnost, která by nasvědčovala, že by mohlo dojít, byť eventuálně, k naplnění skutkové podstaty některého z trestných činů. Skutečnost, že dojde k nahrání někoho bez jeho souhlasu, ještě nezakládá trestní odpovědnost,“ uvedl Černý.

Babiš podal trestní oznámení na neznámého pachatele v květnu – kvůli podezření, že je dlouhodobě sledován a odposloucháván.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Přibil.

Důvodem byly nahrávky zveřejněné na anonymním účtu na sociálních sítích. Šéf ANO a majitel koncernu Agrofert se na nich baví s dnes už bývalým novinářem  deníku MF Dnes (vlastněného Babišem) Markem Přibilem. Probírají mimo jiné materiály, které by mohly kompromitovat politické konkurenty hnutí ANO.

Babiš nahrávky zpochybňuje, podle něj mohly být upravené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám