Hlavní obsah

Nadace varuje před podvodníky, kteří telefonují jejím jménem a vyvíjejí emocionální nátlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadace Dobrý anděl, která pomáhá rodinám, jejichž členové se potýkají s vážným onemocněním, varovala před podvodnými telefonáty, které jejím jménem žádají o příspěvek pro nemocné dítě nebo o koupi charitativního předmětu. Nadace uvedla, že dárce s žádostí o příspěvek nikdy neoslovuje telefonicky a nenabízí ani k prodeji charitativní předměty. Informovala o tom v tiskové zprávě.

Foto: Dobrý Anděl

Logo nadace Dobrý anděl.

Článek

Nadaci na podezřelé telefonáty upozornilo několik desítek jejích dárců a příznivců, přičemž podle ředitelky Šárky Procházkové podobnou situaci letos řešila už dvakrát a podvodníci při telefonátech vždy vyvíjeli emocionální nátlak.

Podle informací těch, které podvodníci oslovili, se volající představí jménem nadace a nátlakovou formou žádají o mimořádný příspěvek na nemocné dítě nebo zvíře v útulku, v některých případech nabízejí k prodeji šperky, případně slibují vystavení certifikátu.

„Nadace Dobrý anděl s těmito telefonáty nemá nic společného, jedná se o zneužití našeho jména. Dary od dárců jsou přijímány výhradně bezhotovostně na náš sbírkový účet,“ uvedla ředitelka.

Doplnila, že každý dárce si může na webu nadace přečíst příběhy konkrétních rodin, kterým příspěvky pomáhají. S tímto principem je podle ní v rozporu i koncept nákupu jakýchkoli předmětů.

„Platí, že telefonicky potenciální dárce s žádostí o příspěvek nikdy neoslovujeme,“ dodala Procházková.

Splaťte dluh na pojistném, zkoušejí to podvodníci v e-mailech na klienty VZP

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám