Hlavní obsah

Na začátku týdne bude pršet, silnice a chodníky namrznou

V úterý a v noci z úterý na středu hrozí na českých a moravských silnicích ledovka, teploty budou přes den těsně nad nulou, v noci klesnou pod bod mrazu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V pondělí by se teploty v noci měly pohybovat od nuly do minus čtyř stupňů Celsia, přes den pak vystoupí na jeden až pět stupňů, řekl v neděli Marjan Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu.

Mělo by být oblačno, místy přeháňky, a to většinou sněhové. Od západu polojasno.

V úterý bude polojasno až oblačno, od jihozápadu by mělo být zataženo a mělo by sněžit. Kromě severovýchodu republiky bude toto sněžení místy přecházet v mrznoucí déšť. "Hrozí tvorba náledí," upozornil meteorolog. Noční teploty by měly být mezi minus dvěma a minus šesti, denní pak vyšplhají na jeden až tři stupně nad bodem mrazu.

Ve středu očekává ČHMÚ zataženo s občasným deštěm, zpočátku půjde opět o srážky mrznoucí. Teploty ve středu v noci se mají pohybovat od tří nad nulou do minus jednoho stupně, přes den vystoupají až na sedm stupňů.

Od čtvrtka do neděle se má začít postupně ochlazovat. Bude oblačno až zataženo, přijde déšť, který se o víkendu změní ve sníh.

Počasí tak o víkendu udělá radost hlavně lyžařům. Velká část lidí ale vyráží na hory hlavně mezi svátky, mnozí z nich tam slaví příchod nového roku. První den roku 2010 letos připadá na pátek.

Na českých horách sníh momentálně není, v provozu jsou pouze areály a umělým sněhem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám