Hlavní obsah

Na výstavě v Milovicích je 2000 plastikových modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Muzeu vojenské techniky v areálu Tankodromu Milovice začal v sobotu již 21. ročník modelářské výstavy E-Day. K vidění jsou tisíce modelů letadel, bojové techniky i automobilů, součástí je i mezinárodní soutěž Czech Model Masters a další bohatý doprovodný program.

Výstava plastikových modelů E-day v MilovicíchVideo: Novinky

 
Článek

Již v pátek odpoledne a večer proběhla registrace a přejímka soutěžních modelů, ale také beseda o vývoji českého vojenského letectva s vojenským analytikem Milanem Mikuleckým. Sobotní program začal pro veřejnost v devět hodin ráno, potrvá až do šesté hodiny večer.

„E-Day je již tradiční modelářská akce, k vidění je zhruba 2000 modelů letadel, lodí, tanků. Jde o statické modely milovníků modelářství, nic z toho samozřejmě nelétá, nejezdí, vystavuje se to ve vitrínách, na stolech,“ uvedl k výstavě její ředitel Vladimír Šulc.

Součástí programu jsou ale i ukázky strojů a techniky – letová ukázka či dynamická ukázka tanku Leopard I. Mezi hosty akce jsou třeba ředitel státního podniku LOM Praha nebo zástupci společnosti Aero, kteří na výstavě prezentují své výrobky.

„Každý rok se na E-Day také představují žhavé novinky, které si zde odbývají svou premiéru, a to jak zcela nové stavebnice, tak i různé doplňky,“ dodal Šulc.

Během dne probíhají modelářské workshopy, v areálu tankodromu se nachází i dětské hřiště, výběhy se zvířaty nebo replika vojenského tábora z vietnamské války. Zároveň probíhá akce ve spolupráci se zábavním parkem Mirakulum, kam mají návštěvníci E-Day vstup zdarma, návštěvníci Mirakula naopak mohou zdarma navštívit výstavu E-Day. Mezi oběma místy je možné se přepravit vlakem úzkorozchodné železnice.

Modeláři v Hradišti postavili železnici se sedmdesátimetrovým kolejištěm

Koktejl

Reklama

Související témata:
Výstava E-Day

Výběr článků

Načítám