Hlavní obsah

Na východě chumelí, v Beskydech by mohlo napadnout až 25 centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sněžení, které ve středu ráno zasáhlo východ republiky, může přinést kolem deseti centimetrů nového sněhu. V Beskydech by mohlo napadnout až 25 centimetrů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Meteorologové varovali, že v noci a ve čtvrtek se na severovýchodě a východě Moravy a Slezska bude tvořit náledí.

Foto: Pavel Karban, Právo

Článek

Na Zlínsku v ranních hodinách padal sníh s deštěm, hustě sněžit začalo až před desátou hodinou. Na Kudlově u Zlína napadlo během dopoledne téměř deset centimetrů mokrého sněhu.

Na Moravě a ve Slezsku je počasí pod vlivem tlakové níže, která má střed nad Jadranem. Sněžení by mělo v závěru dne ustávat, v polohách pod 500 metrů nad mořem se srážky budou měnit na smíšené či dešťové, dodala Honsová.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

V západní polovině republiky bylo oproti tomu ráno jasné a velmi chladné. Na některých stanicích klesala teplota až k hranici minus 15 stupňů a ojediněle i pod ni.

Foto: pro Novinky Michaela Zavadilová

Sněžení ve Vizovicích

Zmenšená oblačnost způsobená přílivem vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu srazila teploty zejména na Šumavě i v dalších tradičních mrazivých kotlinách. Na Rokytské slati klesla ráno teplota na minus 15 stupňů a ještě o něco chladněji naměřili na stanici Březník. Minus 13 hlásila Jizerka, minus osm Luční bouda.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Na zlínské silnice vyrazily pluhy.

Na většině území by se odpolední maxima měla ve středu pohybovat mezi pěti až devíti stupni, na horách kolem minus jednoho stupně.

BEZ KOMENTÁŘE: Sněžení v ŽelechovicíchVideo: Josef Obdržálek

V noci hrozí náledí

Meteorologové ve středu varovali, že ve čtvrtek se na severovýchodě a východě Moravy a Slezska bude tvořit náledí. Výstraha platí od středečních 20:00 do čtvrtečního dopoledne pro Moravskoslezský, Olomoucký, Zlínský a Jihomoravský kraj.

„Večer a v noci na čtvrtek bude na východě a severovýchodě ČR oblačnost od východu ubývat s následným poklesem teplot s tvorbou náledí a zmrazků,” uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Reklama

Výběr článků

Načítám