Hlavní obsah

Na víkend se ochladí, na horách může sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne bude větrný a chladnější, než byly poslední dny. Přes území Česka budou přecházet jednotlivé frontální systémy, které přinesou četné srážky, od vyšších poloh sněhové. Doprovodí je silný vítr. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 7.3.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Větrné počasí na nejbližší dny avizovali meteorologové již ve středu vydáním výstrahy.

Ve čtvrtek bude na naše území proudit teplý vzduch od jihozápadu. Zprvu bude převládat polojasno až oblačno, ale v průběhu dne se od západu v souvislosti s přechodem studené fronty zatáhne a objeví se srážky. Odpolední maxima se před jejím přechodem nicméně dostanou na 16 až 20 stupňů Celsia.

V pátek se dočkáme proměnlivé oblačnosti s ranními teplotami mezi 6 a 2 stupni. Odpoledne se opět zatáhne a začne pršet. V polohách nad 800 metrů nad mořem se bude jednat o srážky sněhové. Nejvyšší teploty vystoupají na 8 až 12 stupňů Celsia a stále bude foukat čerstvý vítr.

„I v sobotu bude zpočátku dne polojasno až oblačno, v průběhu dne začne od západu opět přibývat oblačnosti a přidají se srážky,” popsala Honsová. Sněžení se bude vyskytovat v polohách nad 1000, postupně nad 700 metrů nad mořem. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 7 až 11 stupňů, ale kvůli silnému větru se pocitová teplota bude pohybovat pouze kolem jednoho stupně Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Oblačno až zataženo s občasným deštěm bude převažovat i v neděli. Ranní minima klesnou na 4 stupně až 0, přes den vystoupají na 6 až 10 stupňů Celsia. Hranice sněžení v noci poklesne na 500 metrů nad mořem.

Oblačné počasí s četnými srážkami bude pokračovat i v příštím týdnu. V jeho úvodu se dočkáme ranních minim kolem nuly a odpoledních teplot v intervalu 4 až 8 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám